○○○○○○○○○○○○○○←☺☻→○○○○○○○○○○○○○○

MEDADEMESHKI ARCHITECTURE GROUP

معماری های جدید در جهان

گهری پارتنرز

--------------------------------------------------------------------------------

Ground Broken
Gehry Partners, LLP
Hall Winery
St. Helena
Napa Valley, California The woven boards of the canopies give the experience of overhead leaves and branches.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The overall plan for the Hall Winery, acquired by Craig and Kathryn Hall in 2003, consists of three state-of-the-art production warehouses and two “showpiece” structures related to wine tours, tasting, and retail sales.
In order to fit within the scale and context of the surrounding environment, the facilities are articulated as a series of discreet buildings organized around a central courtyard.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
At the focal point of the courtyard is a renovated existing historical structure built in 1885 that once served the Napa Valley Wine Cooperative on the site. The courtyard and adjacent landscaped areas also provide opportunities for the Halls to display sculpture pieces from their extensive art collection.
The Hospitality Building is located at the western end of the central courtyard and serves as the architectural highlight of the facility and the culmination of the winery tour.
Articulated as discreet smaller volumes, clad in natural materials like wood and stone, the extensive use of glass as an enclosure creates a sense of connection to the surrounding vineyard landscape for the occupants.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The building sits on a large reflecting pool which serves as a transition from the expansive limestone courtyard into the natural landscape.
The tasting areas, open to an outdoor terrace, overlook the vineyard and the distant Mayacamas Mountains.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The other “showpiece” building, the Reception Building, serves to welcome visitors approaching from the parking lot and the drop-off area.
The one-story glass building, contains a reception hall, visitor restrooms, art display walls, and a multimedia theater for viticulture education, presentations, and tour orientation.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The most prominent architectural features on the site are freeform trellis canopies that envelop the Hospitality and Reception buildings, providing shade for the occupants, while minimizing reflective glare from the glass to the surrounding areas.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The woven boards of the canopies give the experience of overhead leaves and branches, while the gestures of the trellis forms serve to formally unify the discreet building volumes.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
Hall Winery work area at Gehry partners, LLP

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
Frank Gehry with Project Designer Edwin Chan
Total area:127,703 square feet
Hospitality & Reception: 20,720 square feet
Estimated completion: October 2009
Client:Hall Winery
Architects: Gehry Partners, LLP
Design Partner: Frank Gehry
Project Designer: Edwin Chan
Project Manager: Henry Brawner - Project Architect: Sean Gallivan
Project Team:
Josh Morey
Ry Morrison
Narineh Mirzaeian
Jawn Lim
Jose Gonzalez
Markus Sohst
Andy Thompson
Yung Tran
John Winston
Francois Blanciak
Manuel Blanco-Longueria
Associate Architect: Lail Design Group
Executive Principal: Jon Lail
Principal Architect: S. Douglas Osborn Principal Architect: Paul Kelley
Project Architect: Jarrod Denton
Gehry Partners, LLP arcspace features
September 10, 2007

 

Zaha Hadid Architects
Guangzhou Opera House
Guangzhou, China Undulating structures rise and fall at the foot of Zhujiang Boulevard.

Photo courtesy Zaha Hadid Architects
Located down stream of Pearl River, the Guangzhou Opera House will resonate the high notes of Chinese Opera, in harmony with the tenor of its western brother.
It will stand alongside its global family as a lasting monument to the New Millennium.
With its open access to the riverside and dock areas, the unique twin boulder design will enhance urban function and, at the same time, create a new dialogue with the emerging new town.

Photo courtesy Zaha Hadid Architects

Photo courtesy Zaha Hadid Architects
New structures, a built rock-like imprint, bring together the two adjacent opera houses, future museum sites and metropolitan activities, and create a visual prelude to the Tourist Park Island beyond.
Standing in the new landscape at the foot of the central boulevard, with the Opera House behind, there is a unified vision of civic and cultural buildings in a riverside setting. The skyscrapers and tall buildings of Zhujiang New Town provide a dramatic backdrop to the Opera House.

Photo courtesy Zaha Hadid Architects
An internal street is cut into the sand/land-forms from the direction of the proposed future Museum at the opposite side of the landscaped central boulevard. Cafe, bar, restaurant and retail facilities are embedded shell-like into these land forms.

Photo courtesy Zaha Hadid Architects

The complex includes a 1,800 seat Grand theater, an Entrance Lobby, Lounge, Multifunction Hall, other auxiliary facilities, and support premises.


Photo courtesy Zaha Hadid Architects
The story of Guangzhou city continues its evolutionary journey.
Site area: 70,000 square meters
Client: Guangzhou Municipal Government
Architect: Zaha Hadid Architects
Project Director: Woody K.T. Yao & Patrik Schumacher
Project Architect: Simon Yu
Project Team:
Jason Guo
Yang Jingwen
Long Jiang
Ta-Kang Hsu
Yi-Ching Liu
Zhi Wang
Christine Chow
Cyril Shing
Filippo
Innocenti
Lourdes Sanchez
Hinki Kwong
Competition Team 1st Stage:
Filippo Innocenti
Matias Musacchio,
Jenny Huang
Hon Kong Chee
Markus Planteu
Paola Cattarin
Tamar Jacobs
Yael Brosilovski
Viggo Haremst,
Christian Ludwig
Christina Beaumont
Lorenzo Grifantini
Flavio La Gioia
Nina Safainia
Fernando Vera
Martin Henn
Achim Gergen
Graham Modlen
Imran Mahmood
Competition 2nd Stage
Cyril Shing
YanSong Ma
Yosuke Hayano
Adriano De Gioannis
Barbara Pfenningstorff
Zaha Hadid Architects arcspace features
August 27, 2007

 

 


Gehry Partners, LLP

--------------------------------------------------------------------------------

Gehry Partners, LLP
Foundation Louis Vuitton
Paris, France A bridge between the Bois de Boulogne and the Jardin d’Acclimatation.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The Foundation Louis Vuitton will be located at the Jardin d’Acclimatation, adjacent to the Bois de Boulogne on the westside of Paris. The building will serve as a gateway to the Jardin, with an entrance hall located at ground level serving both as the entry to the museum as well as the entry to the Jardin.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
This central hall is designed to be an active social space, featuring a café and an interactive documentation center. A large, multi-purpose space located directly adjacent to the entrance hall will be accessible to the public and may be used as an auditorium accommodating 340 persons, an exhibition space, or event space. The Foundation LV will include a series of educational facilities for children intended to complement the existing activities for children and families located in the Jardin.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The museum area of the building will include a series of galleries designed to accommodate the display of both the permanent collection, as well as temporary exhibitions. The museum will also include a number of “chapels,” each of which will be dedicated to site-specific installations created by individual artists.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
As visitors move from gallery to gallery within the museum, large expanses of glass will provide breathtaking views, integrating the landscape into the experience of the museum and creating a strong link between the between the museum and the Jardin. Site-specific art works located in the Jardin adjacent to the museum will further reinforce this relationship.
The use of glass as the primary exterior material plays a principal role in the architecture of the Foundation Louis Vuitton. Its transparency ensures that the building will complement the surrounding natural environment.
The Foundation Louis Vuitton will serve as a bridge between the Bois de Boulogne, an extensive park on the western edge of Paris, and the Jardin d’Acclimatation, a children’s amusement park located within the Bois de Boulogne.

Sketch courtesy Frank Gehry

Photo: arcspace
Foundation Louis Vuitton design area at GP
Total area: 8,900 square meters
Museum: 3,200 square meters
Schedule: Begin Design - 2005
Currently in Design Development
Client: LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton
Design Architect: Gehry Partners, LLP
Design Partner: Frank Gehry -
Project Designer: Edwin Chan
Project Manager: Marc Salette
Project Architect: Laurence Tighe

Gehry Partners, LLP arcspace features January 8, 2007

 

 

 

Under Construction
Gehry Partners, LLP
MARTa Herford
Herford, Germany
Photo courtesy Gehry Partners, LLP

MARTa Herford will be one of the first museums in Germany to present the interfaces between art, design, fashion and architecture as a site for reflection and aesthetic articulation.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP


Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The fundamental design strategy involves the incorporation of a fragment of an industrial building now existing on the site with new buildings located to the South and to the North of the existing building, so that the existing building becomes the centerpiece of the new museum complex. Visitors will enter the complex through a new central entry plaza that is flanked on both sides by the new buildings.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The existing building consists of 3,425 square meters and includes the lobby for the complex and a retail store on the ground level, as well as galleries and a furniture testing area on the upper levels.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP
The original character of the existing building have been maintained. The exterior of both new buildings will be clad in brick and stainless steel.

Photo courtesy Gehry Partners, LLP


Sketch courtesy Gehry Partners, LLP
Inauguration May 7, 2005.
Photographer Thomas Mayer documents the construction.

Photo: ©Thomas Mayer
Area: 7,000 gross square meters
Begin Design - 1998
Begin Construction - 2001
Expected Completion: 2005

Client:The City of Herford
Architect: Gehry Partners, LLP
Design Partner: Frank Gehry
Project Partner: Randy Jefferson
Project Designer: Edwin Chan
Project Architect: Kamran Ardalan
Project Team:
Michelle Kaufmann
Hiroshi Tokumaru
Andy Lui
Catriel Tulian
Rick Smith
Cara Cragan
Beat Schenk
Ali Jevanjee
Kurt Komraus
Sean Gale
Sean Gallivan
Diego Petrate
Reza Bagherzadeh

Executive Architect: Archimedes GbmH
Hartwig Röllkotter
Stefan Hoffmann
Birgit Bastiaan
Jørgen Beinke
Thomas Vollbracht
Structural Engineer: Bollinger + Grohmann
Mechanical Engineer: Construct
Lighting Consultant: ag Licht
Photo: Thomas Mayer
Frank Gehry arcspace features
June 15, 2004

 

 


Frank O. Gehry

--------------------------------------------------------------------------------

Frank O. Gehry & Associates
Der Neue ZollhofDüsseldorf, Germany Der Neue Zollhof is situated at the Eastern edge of the Rhine River harbor front in downtown Düsseldorf, near the administrative complex of the North Rhine Westphalia province.
Currently occupied primarily by warehouses, this stretch of the waterfront is being redeveloped as an urban public zone, to comprise primarily art and media agencies. Due to its proximity to the residential district immediately to the South, and to the municipal and financial district further to the East, the rehabilitation of the harbor front is intended to provide an open public amenity for the City, while underscoring the emergence of Düsseldorf as a cultural and business center.


Photo: Thomas Mayer
The flat site runs adjacent to the waterfront promenade, with extensive views up and down the Rhine River. New construction borders the Eastern and Western edges, while a future tram line and stop define the Southern boundary along Stromstrasse. To the North, the site overlooks the Zolhafen Sport Harbor and the Bilk Park beyond.
The program for the project provides 28,000 square meters of commercial office space in three separate buildings, promoting a highly open site plan and minimizing the overall mass of the project. The placement of these buildings acknowledges the convergence of Brueckenstrasse and Wupperstrasse toward the site, thus leaving it open to the residential district across Stromstrasse. This massing further provides a counterpoint to the typical horizontal development of the adjacent sites, resulting in a series of clustered, mid rise towers.
The program comprises a mix of advertising, insurance and related agencies. The three towers consist of 300 square meter to 500 square meters elements grouped around a central core, providing highly flexible leasing arrangements within an articulated massing. The floor plates accommodate open or modular office planning. The towers rest on an expansive plaza, with a variety of paths connecting the street to the harbor. Parking is provided below grade. The division of the project into three major buildings provides high visibility to each of the three primary tenants.

Photo: Thomas Mayer

Photo: Thomas Mayer

Photo: Thomas Mayer
All three buildings are constructed of concrete flat slab with punched window openings on the exterior facade. The finish material on each of the buildings is unique. The central office building is clad entirely in metal panels; the East (tallest) tower is comprised of curvilinear volumes finished in plaster, and the West tower is a grouping of volumes faced in brick. All buildings have operable windows for natural ventilation. The articulation of the window and its relationship to the exterior skin is similar in all three structures. The clustered organization of the volumes maximizes the occurrence of offices with waterside views.
Geometry, massing and exterior material, provides each of the buildings with a unique identity. The project as a single entity, provides a unifying urban complex through the consistent application of identical window units throughout and, a familial relationship with the ground plane.

Sketch courtesy FOGA

Photo: Whitt Preston
Client:
Kunst und Medienzentrum Rheinhafen GmbH
Area: 28,000 square meters
Schedule:
Begin Construction 1996
Completion 1999
Frank O. Gehry & Associates
Project Team:
Frank O. Gehry: Design Principal
Randy Jefferson: Project Principal
Craig Webb: Project Designer
Project Architects:
Terry Bell
Tomaso Bradshaw
Project Coordinators:
Brent Miller
Lisa Towning
Kristin Woehl
Project Team:
Jim Dayton
John Goldsmith
Jeff Guga
Michael Jobes
Naomi Langer
Joerg Ruegemer
Charles Sanchez
Bruce Shepard
Rick Smith
Eva Sobesky
Tensho Takemori
Larry Tighe
Scott Uriu
Flora Vara
Jeff Wauer
Photo: Thomas Mayer
Frank O. Gehry arcspace features
+ نوشته شده در  ساعت   توسط MEDADEMESHKI GROUP  |